Wednesday, March 9, 2016

Inversio

Inversio tarkoittaa asioiden kääntymistä/kääntämistä ylösalaisin. Kysy itseltäsi ensiksi mitä sinun ei pidä tehdä ennen kuin kysyt itseltäsi mitä sinun pitää tehdä. Inversio tuottaa usein parempia kysymyksiä. Sen avulla on todistettu suuria tieteellisiä tosiasioita, kuten evoluutio, Einsteinin suppea suhteellisuusteoria ja monet tärkeät keksinnöt. Inversion jatkuva käyttäminen päätöksenteossa vähentää pahimpien virheiden tekemistä. Tämä työkalu on selkeästi aliarvostettu. Hyödynnä sitä ja olet ajattelussasi edellä muita.

Joskus ongelmat ratkaistaan helpommin kääntämällä asiat väärinpäin. Charles Darwin käytti vuosia todistaakseen evoluution yrittämällä todistaa etteivät lajit kehittyneet miljoonien vuosien aikana. Tämän hän teki antamalla suurimman huomionsa todisteisiin, jotka sotivat evoluutiota vastaan. Einstein yritti saada Newtonin kappaleiden liikelait sopimaan Maxwellin sähkömagneettisiin lakeihin, kun muut yrittivät saada Maxwellin sähkömagneettiset lait sopimaan yhteen Newtonin lakien kanssa. Seurauksena oli suppea suhteellisuusteoria

Voit käyttää käänteistä arvonmääritystä selvittäessäsi onko yrityksen osake halpa vai kallis. Siinä määritetään osakkeen hinta ratkaisemalla paljon yrityksen osakekohtaisen tuloksen pitäisi tulevina vuosina muuttua, jotta nykyinen hinta olisi perusteltu. Tulosta pitää verrata moniin muihin tekijöihin, kuten tuloksentekokyvyn historiaan. Pidän käänteistä arvonmääritystä erinomaisena tapana karsia seurattavien sijoituskohteiden määrää. Keskity myös sijoituskohteesi kilpailijoihin sen sijaan, että keskityt vain kohteeseen. Voit kysyä myös heidän sijoitussuhteita hoitavilta ihmisiltä mitä kilpailijat eli tutkimasi sijoituskohde tekee hyvin.


Miten käyttää elämänsä hyvin?


Käytetään inversiota tämän kysymyksen ratkaisemiseen eli mitä sinun pitää tehdä, jotta hukkaat elämäsi? Voit 

helposti hukata elämäsi siten, että hankit itsellesi riippuvuussuhteeen mikä tuottaa jatkuvaa vahinkoa. Tämä voi olla riippuvuutta päihteisiin, ihmisiin tai tavaroihin. Olet riippuvainen jostakin. Se kuinka pahasta asiasta on kyse ratkaisee kuinka paljon se tuottaa onnettomuutta. Päihteet ovat pahin esimerkki ja suurin ongelmien tuoja. Riippuvuudet eivät kaikki ole pahoja, koska tulet usein riippuvaiseksi myös tavoistasi ja ne voivat tuottaa hyötyjä.

Hukkaat elämäsi myös käyttämällä suuren osan päivästäsi tehden asioita, joista et välitä. Suuri osa ihmisistä tekee vuosikymmenestä toiseen työtä, josta ei välitä, jotta saa elätettyä itsensä ja perheensä. Tämä voi olla sinulle välttämättömyys mikäli haluat käyttää aikasi tulevaisuudessa paremmin, tulee sinun koko ajan pyrkiä kehittämään uraasi kohti asioita, joista pidät. Ne ovat todennäköisemmin niitä joissa olet lahjakas. Älä myy tuotteita tai palveluita, joihin et usko. Itse uskon kirjojeni tuovan lisäarvoa paljon enemmän kuin mitä ne maksavat ostajalle. Se on tärkein syy miksi myyn niitä. Ne eivät ole täydellisiä, mutta hintansa väärtejä.

Olet epäluotettava. Luottamus on vaikea hankkia, mutta helppo menettää. Sanojensa pitäminen vie sinua eteenpäin. Keskity hankkimaan muiden luottamus. Tämä ei ole helppoa. Älä tee mitään minkä vuoksi menettäisit maineesi. Sen voit menettää vain kerran. Sen saaminen takaisin on vaikeaa, jos ei mahdotonta. Ole myös ajoissa. Älä myöhästy sovituista tapaamisistasi.

Uskot sokeasti itseesi tai aatteeseen. Paras tapa sotkea elämänsä on uskoa sokeasti johonkin. Suuri osa meistä uskoo liian sokeasti itseensä, kuten mitä todennäköisimmin allekirjoittanutkin. Tämä johtaa usein ylilyönteihin. Ne voivat aiheuttaa ongelmia. Ylisuuri itseluottamus aiheuttaa suuria taloudellisia menetyksiä, kuten epäonnistuneita sijoituksia, jotka tehdään lähinnä omia uskomuksia vahvistaviin lähteisiin nojaten. Etsi mieluummin niiden sijaan väitteitä, jotka todistavat sinun olevan väärässä. Tämä tuottaa parempia tuloksia, koska joudut katsomaan tilannetta myös toisista näkökulmista.

Liiallinen usko aatteeseen tuhoaa helposti viimeisimmätkin järjenrippeet päästäsi. Aatteella ei ole väliä. On sama uskotko sosialismiin, kapitalismiin tai Greenpeacen tapaan suojella ympäristöä. Sokea usko voi saada sinut tekemään uskomattomia typeryyksiä. Nykypäivän paras esimerkki on terroristi, joka räjäyttää itsensä, jotta saa tapettua monta vääräuskoista päästäkseen kymmenien neitsyiden kanssa paratiisiin. Itselleni yksikin nainen on jo riittävän kova haaste, joten kymmenet naiset saisivat allekirjoittaneen lähinnä epätoivoiseksi.

Tässä vain murto-osa tästä ajattelumallista. Inversio tulee esiintymään kirjoituksissani vielä useita kertoja.

Hyvää viikonjatkoa!

-TT

No comments:

Post a Comment