Wednesday, December 2, 2015

Järjestelmä ja varajärjestelmä

Järjestelmästä on monia määritelmiä, joten käytetään yhtä niistä. Järjestelmä on tietyllä tavalla yhtenäinen kokonaisuus, jonka osien väliset suhteet on määritelty. Järjestelmällä on selkeä rakenne ja se tuottaa toistuvia lopputuloksia. Sinäkin törmäät jatkuvasti järjestelmiin. Sinä olet yksi monimutkaisimmista järjestelmistä. Ruumiisi ja sen sisältö on miljardeja osia sisältävä järjestelmä. Myös rahankäyttötapasi ovat järjestelmiä.


Yksinkertaisimmillaan järjestelmässä on kaksi toisiinsa vaikuttavaa osaa ja monimutkaisimmillaan ääretön. Järjestelmän osat ovat yksinkertaisempia kuin niiden osien muodostama kokonaisuus. Saat paremman lopputuloksen aikaan, kun liität yksinkertaisemmat osat muodostamalla järjestelmän. Huonosti kasattu, vääristä osista koottu järjestelmä, voi aiheuttaa huonomman lopputuloksen. Hyvin toteutetut järjestelmät tuottavat aina parempaa jälkeä kuin yksittäisten osien summat. Tämä näkyy monesti myös urheilussa, jossa järjestelmää hyödyntävä joukkue saa paremman lopputuloksen. Tästä esimerkkinä oli viime vuoden jalkapallon mm-turnauksen välierä Saksan ja Brasilian välillä, jossa saksalaiset murskasivat järjestelmää hyväksikäyttäen paremmista yksilöistä koostuvan joukkueen murskalukemin. Yksittäisiä osia erikseen hyödyntävät nerotkin todennäköisesti häviävät järjestelmää hyödyntäville keskinkertaisuuksille.


Sinun tehtävänäsi on tuottaa tehokkaita järjestelmiä, jotka tuottavat suurempia hyötyjä kuin osiensa summat. Hyvien tapojen kehittäminen on yksi tapa hyödyntää järjestelmiä. Huonojen tapojen muuttaminen vaatii myös järjestelmän käyttöä. Voit käyttää järjestelmiä myös raha-asioiden hoidossa. Pohatan säästämisen automatisointi on erinomainen esimerkki. Voit hyödyntää järjestelmiä apuvälineinä lähes kaikessa. Kun haluat hyödyntää järjestelmiä niin aloita yksinkertaisimpien luomisesta ensin. Voit myös hyödyntää muiden tuottamia valmiita järjestelmiä. Suurin osa hyödyntämistäsi järjestelmistä ovat jo pääsi sisällä. Ne myös auttavat sinua toimimaan paremmin.


Sinulla pitää olla tärkeitä asioitasi varten aina varajärjestelmä käytössä. Varajärjestelmän tulisi olla mahdollisimman riippumaton ensisijaisen järjestelmän osista, koska ensisijainen järjestelmä voi hetkessä muuttua hyödyttömäksi. Sinä todennäköisesti saat tuloja ainakin yhdestä lähteestä, joka on jonkun käyttämäsi järjestelmän lopputulos. Muiden tulojesi tulisi olla riippumattomia tuosta lähteestä eli muun järjestelmän tulos. Sinulla on monenlaisia taitoja, joten hyödynnä niitä kaikkia tulonlähteinä mahdollisimman paljon.

Tuota parempia järjestelmiä niin nostat elintasoasi ja elämänlaatuasi.

-TT

No comments:

Post a Comment